Langt de fleste advokater beregner det samme salær i ejendomshandelen, uanset hvornår køber henvender sig. 

Der er derfor ingen grund til at vente længere end højst nødvendigt.

Advokaten kan være sparringspartner, når I overvejer om I skal købe først eller sælge først, om det skal være gammelt eller nyt, stort eller småt, og advokaten kan regne ud hvad der overhovedet er råd til. Og I kan altid ringe, hvis der er et konkret spørgsmål, som I bare lige skal have svar på. Det giver tryghed. Advokaten kan også yde værdifuld rådgivning i forbindelse med at få sat den gamle bolig til salg. Det gælder om at finde den rigtige mægler eller måde at sælge på.

Ejendomsmægleren beregner sig ofte et salær i nærheden af 100.000 kr., og det er et meget stort forbrugsvalg at træffe uden nogen form for rådgivning eller vurdering af om det kan gøre bedre. I de første faser af købet kan advokaten være med til at hjælpe til med at lægge et budget, så I kender de økonomiske rammer. Advokaten kan komme med forslag til finansiering, der er skræddersyet til jeres behov, for advokaten skal ikke sælge lån for nogen.

Når I har valgt boligen kan advokaten hjælpe med at forhandle vilkårene.
Advokaten gennemgår alle dokumenterne for at se efter, om der er nogen ubehagelige overraskelser skjult. Hvis I allerede har fundet boligen, så kan I altid bede ejendomsmægleren om at sende advokaten et udkast til købsaftale med "de sædvanlige papirer". Det er en hel stak med dokumenter vedrørende boligen, som advokaten så gennemgår sammen med jer, inden I tager stilling til købsaftalen. I skal også huske på, at når man køber en fast ejendom træffer man to valg.

Valg af ejendom og valg af finansiering.

Det er således ingen naturlov, at realkreditlånet skal ligge hos f.eks. BRFkredit bare fordi sælger har valgt en EDCmægler osv. Tværtimod tager mange mæglere sig fyrsteligt betalt for at formidle et realkreditlån til køber. Det kan i sig selv være et godt argument for at vælge et andet lån. Der findes forskellige realkreditlån, og det kan have stor økonomisk betydning, hvilket realkreditlån man vælger. Advokaten rådgiver om fordele og ulemper ved de forskellige lån, og advokaten hjælper jer sammen med jeres bank med at finde det rigtige lån.

Når handlen og finansieringen er på plads, så skal advokaten skrive skøde.
Mange tror stadig, at det er skødet, som man betaler for hos advokaten. Sådan er det ikke, og sådan har det ikke været i mange år. Skødet er blot en standardformular, som advokaten har liggende i vores tekstbehandlingsanlæg. Det er ikke engang en særlig vanskelig formular - og fra 2008 bliver det ovenikøbet erstattet af elektronisk tinglysning. Det er ekspeditionen af skødet, der betyder noget!

Skødet skal nemlig tinglyses sammen med eventuelle pantebreve, således at I er sikre på, at det også er jeres ejendom. Advokaten skal sikre, at sælgers gæld bliver slettet fra ejendommen, således at I ikke lige pludseligt bliver mødt med krav om et betale for sælgers gamle gæld. Det gælder både det, der er tinglyst, og det som i øvrigt hviler på ejendommen, som f.eks. ejendomsskatter og brandforsikring.

Advokaten skal også sørge for, at I deponerer udbetalingen til tiden og underskriver de nødvendige dokumenter, så at sælger også får det ud af handelen, som sælger skal have. På den måde står advokaten som garant for, at både køber og sælger får det, som de skal have. Sådan at der ikke er nogen, der bliver snydt i forbindelse med handelen. Advokater har mange års erfaring i at sikre både køber og sælger i forbindelse med ejendomshandeler, og det er vel nok deres allervigtigste funktion i forbindelse med handelen. Men rådgivningen er selvfølgelig også vigtig!