Rentefald hen over julen og her i starten af det nye år, åbner en serie nye og historisk lave lån. Dette giver omfattende omlægningsmuligheder for mange af vores kunder.

Som vi skrev i vores rentekommentar og nyhedsbrev kort før jul, så var der en mulighed for at yderligere rentefald i januar kunne gøre omlægning for folk med 3,0% og 3,5% fastforrentede lån relevante. Dette er sket over forventning. Det 30-årige 2,5%-lån, som i efteråret boblede omkring kurs 95-96, er gået over kurs 100. Det samme skete for det 20-årige 2%-lån og det 10-årige 1%-lån, der svinger omkring kurs 100.

Reakreditinstitutterne har været hurtige til at udbyde en række nye obligationer med lavere renter og markedet har taget godt imod dem. Situationen på de fastforrentede lån er nu den at vi har følgende nye lån til rådighed:

  • 30 år fast rente 2% til ca. kurs 97.
  • 20 år fast rente kan fås til 1,5% til kurs 96 eller 2% til kurs 99.
  • 10 år fast rente til 1% tæt på kurs 100, og i dag meddeles det at der åbnes et 10 årigt lån på 0,5%

Denne situation falder sammen med, at der er frist for opsigelse af eksisterende lån ultimo denne måned! Som vi sagde før jul, er det vigtigt at vores kunder, det være sig bestyrelser i andelsboligforeninger, eller ejere med egne lån, gør sig de relevante overvejelser nu.

For andelsboligforeningerne er vi i gang med at kigge jeres lån igennem og der er fundet en række omlægningsmuligheder som I vil blive kontaktet omkring. Andelsboligforeninger som evt. ønsker at bruge situationen til at gå fra variabel rente til fast rente, skal tage kontakt til os. Der er kun kort tid til at indhente lånetilbud og afholde de nødvendige generalforsamlinger, hvor dette er nødvendigt.

Til slut henviser vi til vores seneste rentekommentar hvor vi samler op på vores aktuelle anbefalinger. Brug evt. disse til at overveje jeres muligheder og tøv ikke med at tage fat i os.