Der er snart valg til Europaparlamentet, og selvom der nu bliver talt og skrevet rigtig meget om Folketingsvalget, så er valget til Europaparlamentet også meget vigtigt.

På områder som klimapolitik, grøn omstilling og forbrugerbeskyttelse er det nok vigtigere, hvad der sker i Bruxelles, end hvad der sker i Folketinget. Det er ikke fordi vores lokale politikere ikke gør et fint stykke arbejde, men det betyder bare så meget mere, når man arbejder med politik for 500 millioner mennesker, i stedet for 5-6 millioner mennesker.

Igennem de sidste par år, har vi også set en række store tiltag fra EU som berører os som administratorer og vores kunder som ejendomsejere. Det gælder bl.a. nye strammere regler for hvidvask og persondata.

Vi har efterhånden forstået, at en bankdirektør ikke bare kan lukke øjnene for, hvad der sker i bankens filial i et andet land. I gamle dage sagde man, at den der hæler, stjæler. Nu handler det om, at den der hjælper kriminelle med at få vasket deres penge hvide, også bærer et medansvar.

Da hvidvaskreglerne fra EU kom, syntes mange nok, at det var abstrakt og unødig besværligt. I vores meget åbne internationale samfund, er problemerne med hvidvask af sorte penge og finansiering af politisk terror, nu blevet meget reelle og håndgribelige!

På samme måde er vi mange, der har brugt, og stadig bruger rigtig lang tid på Persondataforordningen (GDPR), og det kan nogle gange også virke tungt og bøvlet. Men vi har også i klar erindring, hvordan Cambridge Analytics tilegnede sig store mængder persondata fra Facebook, og brugte disse data i en valgkamp i USA. Vi bander lidt en gang imellem, fordi det er tungt, men vi tager informationssikkerhed meget alvorligt, og vi har i starten af 2019 fået certificeret vores IT-sikkerhed efter ISAE-3402 standarden.

Indenfor vores arbejdsområde ved vi også, at fremtiden kommer til at handle meget om grønne bygninger, og nye standarder for både materialer og serviceydelser. Vi følger denne udvikling meget tæt, og har på det seneste fået nogle af landets fineste eksempler på bæredygtige byggerier under administration og drift.

Vi siger ikke, at alle de nye fælles regler nødvendigvis er gode eller rammer rigtigt første gang, men det er utrolig vigtigt, at man er med der hvor beslutningerne bliver truffet, for EU er hverdag for os og mange andre dele af samfundet.

I den sammenhæng nytter det ikke at tale om krumme agurker – eller at beslutningerne skal træffes tættere på borgerne. Vi er helt med på at beslutninger om, hvorvidt børnehavernes mad skal være med eller uden svinekød, træffes bedst i børnehavernes forældrebestyrelser, men med rigtig mange af de store beslutninger giver det ganske enkelt ikke mening, at holde det tæt på borgerne.

Derfor er det vigtigt at vi sender vores bedste folk til Europaparlamentet, og det er os alle sammen, der skal vælge dem.

I Europaparlamentet er partierne grupperet lidt anderledes end de er i Folketinget, og det er derfor også lidt interessant at se, hvem der sidder sammen. F.eks. tilhører Radikale Venstre og Venstre samme gruppe, Folkebevægelsen mod EU sidder sammen med Sinn Féin fra Nordirland og forskellige kommunistiske grupperinger, mens Dansk Folkeparti sidder sammen med det engelske konservative parti.

Man kan se nærmere her: http://www.europarl.europa.eu/meps/da/home